تفکر توحیدی

وبلاگ هزار و یک حرف

تفکر توحیدی

وبلاگ هزار و یک حرف

این وبلاگ تلاشی برای تبیین تفکر توحیدی است

کانال تلگرامی رضاکریمی
https://telegram.me/karimireza1001

شبه‌مدرنیسم و تجدد آمرانه اصطلاحی کلیدی در فهم و تحلیل حکمرانی رضاخانی است‌ که نشان می‌دهد اصلاحات دستوری و نوسازی مستبدانه و شبه مدرنیسم چقدر توخالی و ظاهرگرایانه است.  مصداق این نوسازی با کشف حجاب و سربازی اجباری و ارتش ضعیف که در مقابل اشغال ایران حقیرانه عمل کرد،  ظهور می‌کند.

اکنون خفقان و کشتن مخالفان و دین‌ستیزی و زمین‌خواری او را در پرانتز می‌گذاریم و بر اثرات تجدد دیکتاتوروار تمرکز می‌کنیم چرا که دسته‌اول اشکالات را نظراً همه رد می‌کنند ولی چالش دوم در ساختار شبه‌مدرن آن باقی مانده و رسماً توسعه‌نیافتگی برزخی را به وجود آورده که همه متوجه آن نیستند. قبل از تحقیق درباره ارزیابی کیفیت و کارآمدی ساختارهای اداری علمی و قضایی شبه‌مدرن رضاخانی، ابتدا باید پرسید تفاوت غربی شدن و غرب‌زدگی چیست؟ به عنوان مثال، کتاب نه چندان عمیق سیر حکومت اروپا نوشته نخست وزیر رضاخانی چقدر ما را با حقیقت فلسفه غرب آشنا کرده است و از فهم ظاهربینانه غرب دور کرده است؟

پاسخ به این‌ پرسش‌ها ساده نیست و امثال کتاب‌هایی همچون خرد در زمان توسعه نیافتگی از دکتر داوری اردکانی را باید خواند. در اینجا ساده‌تر می‌گوییم وقتی یک مدعی، اصلاحات را در ظاهر (بی‌حجابی) می‌داند و با اجبار سربازگیری می‌کند و نقش مردم در حکومت را نمی‌فهمد، باید پایان حکومتش یک سقوط اجباری و حقیرانه‌ باشد.

مجله گاه‌نقد در شماره دوازدهم خود کتابشناسی خوبی با عنوان از شبه مدرنیسم آمرانه تا سقوط اجباری را منتشر کرده است.

  • رضا کریمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی