مستند #پرزیدنت_آکتور_سینما داستان #فروپاشی_شوروی است اما آشکار است که می خواهد هشدار بدهد که آمریکا همان کاری کهبا شوروی کرد می خواهد بر سر ایران بیاورد و تا حدی هم پیش رفتهاست. در پایان مستند از اوباما جملهمهمی در جریان مذاکرات هسته ای پخش می شود که «ما باید همانطور که #ریگان با #گورباچف مذاکره کرد با ایران روبرو شویم». اما مگر ریگان چه کرد؟
این مستند داستان یک آکتور سینماست که رئیس جمهور آمریکا شد و فیلمنامهاش این بود که ابتدا با دشمندیرین رابطه برقرار کند و بعد در عینتهدید تطمیع کند و دشمن را وابسته و تضعیف کند تا جایی که با اصلاحات فرهنگی و اقتصادی گورباچف مجبور به کنارهگیری شد.
مستند خوش ساخت و جذاب است و تصاویر متعددی از آن من را به یاد خیلی از حوادث داخل کشور انداخت; از مذاکرات تا اتفاقات فرهنگی اقتصادی داخل کشور.
کارگردان به خوبی از عهده این شبیه سازی برآمده است.
اما در اینجا دوخلأ وجود دارد: یکی غفلت از تحلیل رهبر در دوران اصلاحات که گفت به پنج دلیل ایران شوروی نیست. دیگر اینکه در عبرت از فروپاشی شوروی ما باید یادماننرود کهاسلام طرفدار سیاستهای فرهنگی کمونیستی نیست ولی تصاویر ابتدایی آن از شوروی باز هم شباهتهایی به ایران امروز دارد و در واقع تیغ شبیه سازی کارگردان دولبه است! در حالی که قرار بود و هست که ایران نه شرقی نه غربی باشد. ما نباید وابسته نباشیم و البته نباید هممثل شوروی باشیم.
درس عبرت ما از تاریخ باید کامل باشد نه گزینشی.
- ۵۳۲ نمایش