تفکر توحیدی

وبلاگ هزار و یک حرف

تفکر توحیدی

وبلاگ هزار و یک حرف

این وبلاگ تلاشی برای تبیین تفکر توحیدی است

کانال تلگرامی رضاکریمی
https://telegram.me/karimireza1001

درباره انتظار تناقض گویی های فراوانی شنیده ایم و افراط و تفریط های زیادی را شاهد بوده ایم. بعضی انتظار را بیکار نشستن برای افزایش فساد و درنتیجه نزدیکی ظهور معنی کرده اند و بعضی انتظار را مکتب اعتراض می دانند. باید طوری در راه فهم این اصل اساسی تلاش کنیم تا در معنای آن هم نوعی کمبود احساس شود و هم برخلاف دیگر دستورات دین بدعتی ایجاد نکرده باشیم. انتظار یعنی ایاک نعبد و ایاک نستعین! شاید بی وجه نباشد که در نماز امام زمان صدبار این آیه را تکرار می کنیم. انتظار یعنی تنها به آنچه که مالک ما در اختیار ما قرار داده است عمل کنیم و برای اضافه کردن داراییها و بیشتر پیش رفتن از مالک خود کمک بخواهیم. انتظار یعنی این آیه که خدایا بعد از آنکه ما را هدایت کردی گمراهمان نکن و از نزد خودت (من لدن) رحمتی بر ما ببخش. منتظر فزونی را از خود خدا می طلبد. منتظر تنها راه زیاد شدن را در این اصل مهم می داند: شکر نعمت نعمتت افزون کند. یعنی به آنچه علم داری عمل کن تا خدا علم آنچه نداری را به تو بدهد. در حالتی که عبد خود را نگه می دارد و از راه مبهم و مشتبه و پر تکلف دوری می کند نوعی تنگی دل و فشار غربت ظهور می کند که این همان غم انتظار است. من در همین وبلاگ در نامه ای به امام زمان این اصول را بازگویی کرده ام.
  • رضا کریمی

نظرات (۳)

  • حامد عبداللهی سفیدان
  • شهید آوینی در یکی از مقالات خود می گوید : عصر، عصر ابتذال الفاظ است.
    به راستی که واژه هایی چون انتظار مثله می شوند.
    کاش مردم سرزمین مان -که البتهخودمان نیز جزء آنه هستیم- معنای انتظار را می فهمیدند و به اصولآن عمل می کردند.
    استاد ما دعای زیبایی داشت: خدایا ما را به وظایفمان عالم و عامل فرما.
    شناخت وظیفه بسیار سخت تر از عمل به وظیفه است.
  • علی صفدری
  • سلام
    در مورد غم انتظار کدام درست است؟
    1- انسان منتظر غم انتظار دارد چرا که می داند که چه می شود با اتمام این انتظار؟
    2- انسان منتظر غم انتظار دارد چرا که نمی داند که چه باید بشود ولی به هر حال از این وضعیت ناراضی است و می داند که با اتمام این انتظار این غم تمام است؟
  • یوسف امیری
  • با اینکه انتظار را قبول دارم اما باور اصلی من این است که خود مردم باید اهداف متعالی ویا آرمانهای خود را پیش ببرند .حتی شرط لازم در مورد ظهور منجی آمادگی فکری خود افراد جامعه است.اصولا واژه انتظار سوق دهنده ویا راهی است برای سعادت بیشتر ویا هدفی است که با آن می توان به دیگر اهداف متعالی دست یافت.
    مطلب مرا در مورد لباس شخصی ها بخوان ونظر بده.
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی